Inspecteur Thom van de Brug reikt het MVO-Keurmerkcertificaat uit aan manager Luke Luten (r.)

In het Zaanse land timmert Jos Bakker Schoonmaakbedrijf al sinds 1983 met meerdere generaties aan de weg. Het is zo’n dienstverlener die vooroploopt met MVO en de ontwikkeling van haar bedrijf, en dat wordt zeker opgemerkt. Is er ondersteuning nodig bij de schoonmaak van een crisis-noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen? Dan wordt het team van Jos Bakker natuurlijk gevraagd om adequaat te schakelen. Is er behoefte aan het professioneel reinigen van vloerkleden en tapijten? Dan heeft Jos Bakker een uitgebreid machinepark klaarstaan om het werk uit handen te nemen.

In bedrijfskundig opzicht wordt het bedrijf dan ook steeds verder ontwikkeld. Een oplettende volger bemerkt dat de oranje verschijning voorzien is van een groen component. Het team richt zich dan ook op duidelijke kernwaarden: milieubewust, kwalitatief & persoonlijk. Met name het milieubewuste component gaat samen met MVO. Zo werkt Bakker aantoonbaar aan het terugdringen van haar CO-2 uitstoot, maar wordt bijvoorbeeld ook restafval speciaal ingezameld voor een goed doel. Daarnaast wordt personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt aangetrokken en is er oog voor goede werkomstandigheden. Dat gaat ver, bedrijfsfitness, werken met rugzakstofzuigers, een ideeënbus, een aanbod tot opleidingen, Jos Bakker investeert als MKB’er sterk in haar personeel.

Thom van de Brug belichtte dan ook al met al slecht een greep uit het forse MVO-beleid dat tot op heden versterkt en uitgebreid wordt. Als inspecteur hoorde hij dit jaar niet alleen over de organisatie in de media, ook bemerkte hij een heroriëntatie van de website en constateerde tijdens de inspectie dat de aandacht voor MVO resulteert in nog meer aantoonbare bewijsvoering. De score langs de ISO 26000 meetlat bleek dan ook succesvol. De bedrijfsgeschiedenis die teruggaat tot 1983 staat voor nieuwe mijlpalen, dat zal zeker worden opgemerkt.

Vanaf deze plaats brengt de MVO-Keurmerkcommissie haar hartelijke felicitaties over aan het team van Jos Bakker Schoonmaakbedrijf met het behalen van het MVO-Keurmerk conform ISO 26000.

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen

Meer informatie via: http://www.josbakker.nl