Een bijzonder kwaliteitsmoment: directrice Abdellaoui verkrijgt de vastlegging van haar kwaliteitssystemen, waaronder het MVO-Keurmerk – ISO 26000.

 

De MVO-Keurmerkcommissie is op de hoogte gesteld van het feit dat Just Clean Bedrijfsdiensten uit Tilburg de initiële inspectie van de ISO 26000 meetlat heeft doorstaan. Waar de Keurmerkcommissie de afgelopen maanden enkele rapportages met een ondermaatse score moest bezien lijkt daarmee de weg naar boven wederom gevonden voor bedrijven die de toetsing van het MVO-Keurmerk doorlopen.

Dat een succesvolle toetsing in lijn der verwachtingen lag mocht dan ook duidelijk zijn. Bij de voordracht refereerde accountmanager Bogers reeds aan het feit dat directrice Abellaoui reeds in 2013 gewag maakte van de urgentie voor bedrijven om duurzame investeringen te doen in het zakenleven. Het aantrekken van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt was dan ook al een gegeven waarmee Just Clean vooropliep. Het partnerschap van het OndernemersAkkoord Midden-Brabant is dan ook meer dan logisch, Just Clean ziet sociaal ondernemen en het begrijpen van de medewerker als oplossing van de werkloosheid, ‘als elk bedrijf iemand uit de doelgroep zou aannemen waren we zo van de werkloosheid af’ viel reeds in 2013 te citeren.

De organisatie timmert dan ook al meer dan 15 jaar aan de weg en zag haar takenpakket vanaf de oorsprong verruimen. Van schoonmaak ging het naar handyteam, naar schildersteam, naar tuinteam en ten tijde van corona uiteraard naar een team in zake desinfectie en preventieve hoogwaardige schoonmaak. Aanpakkers voor haar vele volgers op social media, overal aanwezig in de regio en continue werkend aan het verhogen van de toegevoegde waarde voor de klant. Just Clean wordt de laatste jaren meer en meer het aanspreekpunt voor dienstverlening in de regio.

Reeds beschikkend over de certificering van het SIEV-Keurmerk wat op basis van 47 criteria moet worden toegekend werd dan ook besloten de ISO 26000 toetsing tevens tegemoet te zien. Inspecteur Thom van de Brug verbleef een zeer geruime tijd bij het bedrijf en constateerde een adequate bewijsvoering waarbij de her-inspectie van het SIEV-Keurmerk naadloos overliep in de MVO-keuring. Op het vlak van de 3 P’s mag de organisatie dan ook elke linie onderbouwen en een uitgebreide rapportage tegemoet zien.

De registratie is dan ook definitief en de uitwerking is voor Just Clean in een eigen portal beschikbaar. De gemeente Tilburg mag wat ons betreft haar complimenten overbrengen aan het vooraanstaande bedrijf wat Just Clean heet. Al 17 jaar sterk in schoonmaak & specialistische reiniging, zij maken pas écht goed schoon!

Hierbij brengt de MVO-Keurmerkcommissie haar hartelijke felicitaties over aan Hassan, Hanane en het hele team van Just Clean Bedrijfsdiensten met het behalen van zowel het MVO-Keurmerk ISO 26000 als het SIEV-Keurmerk.

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen

Meer informatie via: http://www.justclean.nl