De tweede generatie studenten bouwt verder, de ISO 26000 norm is wederom verworven.

De studenten van de TU Delft hebben al enkele jaren een eigen uitzendbureau: STUD. Het concept is gebaseerd op een uitstekende win-win situatie: één jaar lang zetten studenten zich in om medestudenten aan aantrekkelijke werkgevers te koppelen, het rendement hierop wordt op allerlei creatieve manieren teruggegeven aan de Delftse student. Na één jaar studieonderbreking hervat het team de studie en komt het volgende team aan het roer: de cyclus is rond.

Geestelijk initiator Kievits besloot vorig jaar als één van de deelnemers van de interne duurzaamheid projectgroep om contact op te nemen met het MVO-Keurmerk. Met zijn team besloot hij de vaste MVO-basis verder uit te werken en waar nodig bij te werken in te kader van de ISO 26000 norm. Het team slaagde in de uitdaging, verwierf het MVO-Keurmerk en nam afscheid met de woorden van Kievits: ‘ook komende jaren zal dit een handvat vormen voor de Duurzaamheid projectgroep en onze opvolgers!’

Voor het kalenderjaar 2020 nam de tweede generatie studenten de audit conform de checklist 2020-5 op zich. Wijzigingen werden doorgevoerd, de ISO 26000 inzichtelijk gemaakt en de benodigde punten werden verworven. Voor de lange termijn zal de derde generatie t.z.t. de benodigde handvatten tegemoet zien om de ISO 26000 verder uit te bouwen, het studentenuitzendbureau is dan ook volop in ontwikkeling.

De voorzitter van de Keurmerkcommissie mocht het positieve nieuws dan ook met enthousiasme begroeten, we sluiten ons van harte bij deze boodschap aan: ‘Stud uitzendbureau heeft laten zien dat het Keurmerk MVO zijn waarde bewijst in de wereld van de uitzendbureaus. Dit bedrijf gerund door Delftse studenten neemt zijn verantwoordelijkheid door de winst in te zetten voor de studenten en is daarmee een voorbeeld voor onze samenleving. Wij feliciteren Stud voor het halen van ons Keurmerk en wensen hen succes toe met hun inspirerende onderneming!

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen

Meer informatie via: http://www.stud.nl