Bas Latten poseert namens het team van ECO Wheat Straws met het MVO-Keurmerk.

In Maastricht is een aantal jaar geleden het bedrijf ECO Wheat Straws vanuit een duurzame overtuiging opgericht: de strijd aangaan tegen plastic. Eigenaar Bas Latten werd zich door zijn passie, recreatief duiken, steeds meer bewust van de enorme omvang plastic troep die de wereldoceaan vervuilt. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt door de enorme hoeveelheid plastic rietjes die de mensheid per dag verbruikt. In Nederland worden dagelijks 8 miljoen plastic rietjes gebruikt, in de VS liefst 500 miljoen.

Een bedrijf als deze is geboren vanuit duurzaamheid en kan niet anders dan vanuit deze identiteit werken. Vandaar dat inspecteur Zuid, Berechja Brouwer het ontzettend naar zijn zin mocht hebben. ‘Een bedrijf als deze conformeert zich zoveel omvattender aan de ISO 26000 norm dan vele andere organisaties.’

Het maakte van de audit dan ook een zeer sterkte optelling van punten. Waar de gemiddelde score op 74.0 (oktober ’20 red.) ligt, overtreft ECO Wheat Straws dit met een hoge marge. Met name het duurzame beleid en het flink scoren op de linie Planet mocht hieraan bijdragen. Tel daarbij de strakke inrichting van de bewijsvoering op het gebied van People en Profit en de ISO 26000 norm is meer dan bestendigd.

We willen Bas en het hele team van ECO Wheat Straws B.V. dan ook van harte feliciteren met dit prachtige resultaat!

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen/

Meer informatie: http://www.wheat-straws.com