Voor het eerst heeft Schoonmaakbedrijf Dubru uit Elst het MVO-Keurmerk behaalt. Het team van Dubru verwerkte de afgelopen jaren een uitgebreid MVO-beleid over de 3 P’s. In de media werd al aandacht besteed aan het vooroplopende familiebedrijf dat MVO steeds meer tot haar eigen had gemaakt. Hier werd dan ook reeds een opmaat gemaakt naar de ISO 26000 meting. Die kwam er recent, en met succes. Inspectrice Vink mocht het 106e MVO-Keurmerk toekennen.

Als uitgangspunt wordt een MVO-beleidsverklaring gehanteerd die naar interne en externe stakeholders wordt uitgedragen. Maatschappelijk kwetsbaren worden actief betrokken en zowel extern als intern geldt een aanbod van opleidingen. Verduurzaming vindt plaats door aanleg zonnepanelen, led verlichting en het aanbod van energiezuinige auto’s. De inzet van Dubru gaat echter als dat nodig is verder, zo is er op het gebied van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen een private label tot stand gekomen om adequater bij te dragen. Aan deze bijzonderheid wijdde het programma In De Ban Van een aantal geleden aandacht met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Inzet: visueel inkijkje in het familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring.

Inspectrice Vink besloot haar audit dan ook als volgt: ‘Schoonmaakbedrijf Dubru B.V., is op het moment een hard groeiend bedrijf dat in de praktijk erg bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is zich zeer bewust van alle ontwikkelingen op het gebied van MVO en gaat daar duidelijk in mee. Zij hebben duidelijke keuzes gemaakt in het gebruik van schoonmaakmiddelen en machines, zijn bezig met het aannemen van Wajong-ere. MVO leeft erg voor hen in de praktijk, de CO2 voetafdruk wordt inzichtelijk gemaakt en er worden duidelijke doelen gesteld. Het bedrijf werkt er in de praktijk al erg aan en op papier zal dit voor henzelf ook duidelijker en inzichtelijker zijn’.