Directeur Gregoire ontvangt het MVO-Keurmerk – ISO 26000 uit handen van inspecteur Van der Werff.

In Zuid-Holland bevindt zich de gemeente Westland, een streek die zich laat kennen door haar glastuinbouw en oranje gloed die ‘s avonds de hemel verlicht. Waar die oranje gloed vandaan komt? Van de assimilatieverlichting in de kassen, Westland wordt dan ook wel ‘de Glazen Stad’ genoemd. De streek kent echter nog meer trekken die op haar conto geschreven mogen worden. Waar talloze dorpen en steden pas de laatste jaren duurzaamheidsinitiatieven initiëren is de regio Westland hen al jaren voor. Reeds 10 jaar lang timmert MVO Westland aan de weg om het ondernemersklimaat verantwoord te stimuleren. Hierbij wordt samengewerkt met Patijnenburg om sociale werkvoorziening concreet in praktijk te brengen in samenwerking met ondernemers uit het Westland.

Schoon Westland is sinds jaar en dag een aanjager van dit klimaat en maakt dan ook structureel werk van haar MVO-beleid. Dit beleid komt niet alleen tot stand middels een samenwerking met Patijnenburg, Schoon Westland gaat verder. Op de Planetzijde en Profitzijde zet de organisatie elk jaar tevens een aantal stappen. Dit wordt dan ook zorgvuldig gemeten langs de ISO 26000 lat waarvan een concrete rapportage wordt opgemaakt. Inspecteur Van der Werff mocht recent wederom een goede uitslag noteren, een uitslag die mocht bevestigen dat Schoon Westland volledig over de MVO-identiteit beschikt van het Westland:

‘De continue waarborging en verbetering van het MVO-beleid is sinds dit jaar officieel onderdeel van het marketing- en communicatieplan van de onderneming zodat MVO zowel intern nageleefd als extern uitgedragen wordt. Een goede score voor werkgeverschap in het tevredenheidsonderzoek onder medewerkers en een positieve beoordeling in het klanttevredenheidsonderzoek is een bevestiging. In 2021 zijn op MVO gebied diverse stappen gezet hetgeen tot uitdrukking komt in een hogere waardering tijdens de MVO-keurmerktoets.’

De complimenten van de MVO-Keurmerkcommissie gaan dan ook naar Schoon Westland met dit prachtige resultaat!

Meer informatie via: http://www.schoonwestland.nl