Vorige week vergaderde de Keurmerkcommissie een lange tijd om maatregelen te treffen rond de MVO-Audits. Onder leiding van Peter van Duijn i.s.m. de Raad van Toezicht (RvT) werd besloten digitale audits toe te staan gedurende de corona-crisis. En, daar werd nu al gebruik van gemaakt!

Voor het meer dan 80-jaar bestaande Schildersbedrijf F.J. de Bresser B.V. uit Haaren betekende dat, dat de audit door kon gaan. De leiding maakte gebruik van de optie en doorliep als eerste bedrijf de digitale audit, tot lof van de Keurmerkcommissie. Adviseur Martin Bogers: ‘Nieuwe bedrijven zien al op tegen de audit, daar komt dit dan ook nog bij, toen ik het hoorde dacht ik, die zien dit als extra uitdaging, prachtig!’

Zie ‘m dan ook maar te halen. Klokslag 09:00 uur werd via een remote programma ingecheckt en kreeg de leiding van F.J. de Bresser stapsgewijs de vragen conform de ISO 26000 voorgelegd. Het begon al sterk door het planmatige MVO-beleid middels duurzame waterdragende verf aan te tonen, een uitgebreide MVO-beleidsverklaring, alsmede VCA en VCA-Certificering.

Vervolgens sprongen zaken eruit zoals het betrekken van maatschappelijk kwetsbaren, het efficiënt rijden, maar ook het recyclen van vlakglas en aantoonbaar meten en reduceren van de CO-2 uitstoot. Tel daarbij het hergebruik van overtollig verf, de deelname aan NLdoet en het actief steunen van meerdere maatschappelijke initiatieven. Het bleek een greep uit de gehele bewijsvoering, met een bovengemiddelde score van boven de 8.0 mocht het MVO-Keurmerk conform ISO 26000 worden toegekend.

Hierbij willen we Monique en het hele team dan ook van harte feliciteren met dit prachtige resultaat!

Voor meer informatie over dit familiebedrijf: www.schildersbedrijfdebresser.nl