Rustem (l.) en Mario nemen het SIEV-Keurmerk alsmede het MVO-Keurmerk conform ISO 26000 in ontvangst.

Dat het MVO-Keurmerk in de facilitaire sector erg bekend is, is een gegeven. Dat zeer veel SIEV-Keurmerkbedrijven het MVO-Keurmerk naast het SIEV-Keurmerk toevoegen is echter bijzonder. Recent was het de beurt aan DFP Schoon B.V. uit Rotterdam. Deze welbekende facilitaire dienstverlener ging voor de dubbele uitdaging: zowel het SIEV-Keurmerk als het MVO-Keurmerk verwerven.

Inspecteur Marcel de Jong mocht de combinatie-audit waarnemen. Daarbij mocht hem de verankerde professionaliteit van DFP opvallen. De bewijsvoering van verscheidene kwaliteitscriteria zijn zeer aantoonbaar aanwezig waardoor DFP zich zienderogen onderscheidt.

Waar andere bedrijven zodoende niet beschikken over bepaalde bewijsvoering, heeft DFP dit over alle linies aantoonbaar wel. Het SIEV-Keurmerk werd zodoende al snel verlengd, waarna de ISO 26000 norm getoetst mocht worden. Hier viel de vergaande aandacht voor maatschappelijk kwetsbaren op, DFP onderhoudt hier niet voor niets contacten voor met de gemeentes Rotterdam en Zoetermeer.

Daarnaast viel de uitgebreide aandacht voor verduurzaming en energiebesparing op. De organisatie werkt op 100% groene stroom, maakt gebruik van hybride auto’s en blijft structureel verder verduurzamen. Al met al slechts een greep uit het uitgebreide MVO-Beleid van DFP. Uiteraard heeft DFP deze uitgebreide rapportage conform ISO 26000 ter bewijsvoering ontvangen. We willen Rustem, Mario en het hele team dan ook van harte feliciteren met dit dubbel feestelijke resultaat!

Openbare checklist conform ISO 26000 inzien: http://www.keurmerkmvo.nl/keurmerkeisen/

Meer informatie: http://www.dfpschoon.nl/