De volgende stap, een secretaris met brancheoverstijgende kennis als het gaat om de kern: MVO.

Dat de grondslag achter het initiatief tot oprichting van het MVO-Keurmerk bij schoonmaakbedrijven uit het MKB ligt, is voor kenners en volgers geen onbekend gegeven. Dat het MVO-Keurmerk inmiddels zijn intrede in meerdere branches doet, is tevens niet onbekend. Voor de MVO-Keurmerkcommissie betekende dit echter dat de kennis achter de ISO 26000 fundering nog uitgebreider, gedetailleerder en brancheoverstijgender aandacht behoeft.

Die zoektocht resulteerde in de vastlegging van Gerard van der Werff als nieuwe secretaris. Voorzitter Peter van Duijn kan tevreden zijn: ‘Gerard heeft meer dan 40 jaar nationale en internationale ervaring, heeft een ideologische MVO-visie, een schat aan kennis wanneer bedrijven al dan niet aan MVO bijdragen en weet gedetailleerd wat de funderingen achter duurzame initiatieven zijn.’

Gerard woonde jarenlang in Hong Kong waar hij actief was in het zakenleven. Zo stond hij in de jaren ’90 met Intergamma aan de wieg van de eerste ambitieuze duurzame projecten van deze franchisegever. Daar ontspon zich zijn voorliefde voor MVO.

Dit resulteerde in de oprichting van zijn bedrijf Casty Consult, waarbij hij begin 2000 begon met duurzame begeleidingstrajecten bij tal van organisaties. Zo verankerde hij de opname van MVO in de bedrijfsprocessen en een definiërend en uitvoerend MVO-beleid.

De MVO-Keurmerkcommissie is zeer content met zijn aanstelling en zet hiermee de volgende stap als het gaat om de uitgestippelde route van verdere professionalisering. De volgende brainstormsessie staat inmiddels gepland, waarna de MVO-Keurmerkcommissie wederom samen komt. We houden u op de hoogte.

Meer info via: www.castyconsult.nl