KAM Coördinator Van der Hout (r.) neemt namens organisatie Flevosap het MVO-Keurmerk conform ISO 26000 in ontvangst uit handen van inspecteur Van de Brug.

De achterliggende dagen spraken meerdere voetbaltermen tot de verbeelding. Waar Almere City FC verhaal maakte van een stunt, mocht NEC Nijmegen ook definitief stunten met een versterking van haar bestand. De Keurmerkcommissie mag haar inziens vandaag ook een stunt mededelen. Het gerenommeerde en door heel Nederland verkrijgbare Flevosap heeft gekozen voor de audit langs de ISO 26000 meetlat. Met de aansluiting van deze organisatie kiest wederom een zeer mooi merk voor de onderscheiding van het MVO-Keurmerk. ‘Je ziet er de smaak van zitten.’

Het welkbekende logo van de term: ‘in een restaurant bestel je niet zomaar een sapje, maar vraag je om Flevosap!’

Het was Thom van de Brug die als inspecteur werd aangesteld door de Keurmerkcommissie. Aangezien zijn werkveld Flevoland is mocht dit een meer dan logische keuze zijn. Het team van Flevosap werkte onder leiding van dhr. Vermeulen en dhr. Van der Hout geruime tijd aan de intensieve voorbereidingen op de toetsing. Daarbij waar nodig gebruik makend van de expertise van Van de Brug. De organisatie was dan ook tot in de puntjes voorbereid op de ISO 26000 toetsing over de 3 P’s.

Bij de Keurmerktoetsing mocht directie dan ook met name prangende vragen van Van de Brug beantwoorden als het gaat om de bestendiging van de huidige MVO zaken in de toekomst. Zijn deze geborgd, en wordt deze vastlegging uitgebreid? Hierbij kon directie en team de samenwerking met Green Organics ter hand nemen. Met de Green Organics bedrijvengroep is namelijk een samenwerking opgezet om de toenemende vraag naar biologische sappen te beantwoorden. De beschikbaarheid van voldoende biologisch fruit is daarbij een uitdaging waar Green Organics de organisatie in bijstaat.

Omroep Flevoland doet verslag van de samenwerking met Green Organics om vraag naar biologische sappen adequater te beantwoorden.

De organisatie die al meer dan 60 jaar aan de weg timmert ziet haar kleur dan ook steeds meer verduurzamen. Niet alleen in de keten, maar ook op de werkvloer en aan de profitzijde. Inspecteur Thom van de Brug hierover: ‘je ziet dat deze organisatie echt met duurzaamheid bezig is en er alles aan doet om MVO vast te leggen en het Keurmerk te verwerven als waarborg en controlesysteem. Ik kom nog steeds bij organisaties binnen die MVO ook pretenderen, maar de toetsing niet kunnen of durven doorlopen. Dan zegt het wel iets dat Flevosap dit aangegaan is. Alle eisen staan openbaar, als je dit haalt loop je echt een stuk voor op andere duurzame bedrijven, je bent succesvol getoetst conform de internationale richtlijn voor MVO, de ISO 26000.’

De volledige toetsingsrapportage komt dan ook in bezit van Flevosap waarbij directie dit via een persoonlijk portal in kan zien. Een rapportage waar steeds meer naar gevraagd wordt en wat vele barrières wegneemt in het onderwerp duurzaamheid bij zakelijke gesprekken. Compleet over de 3 P’s en alweer de 6e versie van de Nederlandse uitwerking van de internationale ISO 26000 richtlijn. Onderstaand voor u tevens in te zien, je ziet er de smaak van zitten.

Vanaf deze plaats brengt de MVO-Keurmerkcommissie haar hartelijke felicitaties over aan het gehele team van Flevosap met het behalen van het MVO-Keurmerk conform ISO 26000.

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen

Meer informatie via: http://www.flevosap.nl