Rogier van Schaijk (l.) ontvangt het MVO-Keurmerk uit handen van voorzitter Peter van Duijn.

De ontwikkelingen rond het MVO-Keurmerk volgen zich dit jaar steeds sneller op. De Keurmerkcommissie wist een nieuwe secretaris aan te trekken, de poule van inspecteurs werd qua niveau zeer versterkt door een zeer bekende senior auditor, het eerste buitenlandse bedrijf is gecertificeerd, de vertaling naar CSR Quality Mark is ingezet en recent mocht de 60e aspirant-Keurmerkhouder zich melden. Opvallend genoeg allemaal nog voor de mijlpaal van vandaag: de uitreiking van het 50e MVO-Keurmerk!

HAP Foods is een internationale organisatie die zich wereldwijd richt op het verhandelen van uiteenlopende productgroepen. De organisatie geeft deze werkzaamheden vorm met drie divisies: HAP Foods, HAP Trading en HAP Forwarding. Klanten en leveranciers heeft de organisatie in heel Europa, maar ook in Amerika, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en het Caribische gebied. Via www.hapfoods.nl is hier voor geïnteresseerden meer informatie over bekend.

Op gepaste afstand werd de MVO-identiteit en visie van HAP Foods besproken.

De audit vond een aantal weken geleden plaats waarbij de totaliteit van MVO van directie op strategisch niveau tot de medewerker op operationeel niveau is vormgegeven. Een organisatie als deze is daar zeer goed in staat waarbij vooral de structurele verbetering en verhoging van inzet op MVO-activiteiten mocht blijken. Het mocht op complimenten van de inspecteur rekenen en van goede omvang zijn om het MVO-Keurmerk conform ISO 26000 toe te voegen.

Tijd voor taart, voorzien van het internationale logo: CSR Quality Mark.

De uitreiking heeft vandaag plaatsgevonden om dit zo goed mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM voor te bereiden en vorm te geven. Daarbij zijn enkel de voorzitter van de Keurmerkcommissie, Peter van Duijn en de vertegenwoordiger van Keurmerk Nederland, Gijsbert van Voorst afgevaardigd voor een bezoek. Dat de taart er niet minder om hoefde te smaken mocht blijken. We willen de gehele organisatie van HAP Foods dan ook van harte feliciteren met het behalen van het MVO-Keurmerk conform ISO 26000!

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen/

Meer info via: http://www.hapfoods.nl