Mevrouw El Mouden jr. neemt het MVO-Keurmerk – ISO 26000 in ontvangst.

MAS Dienstverleners is een organisatie die welbekend is in het zakenleven. De eerste generatie El Mouden bouwde de facilitaire organisatie uit tot forse dienstverlener met tal van welbekende opdrachtgevers. Mevrouw Rahma schopte het tot zakenvrouw van het jaar 1999, bracht een boek ‘de weg naar mijn vrijheid’ uit en verschijnt tot op heden in tal van podcasts, (radio)programma’s en andere media. De nieuwe generatie van de El Mouden dynastie bouwde het bedrijf verder uit naar meerdere vestigingen. De naam MAS is inmiddels gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amersfoort. Dit multiculturele schoonmaakbedrijf is een ode aan samenwerken volgens het credo ‘de menselijke maat in dienstverlening’, het is dan ook MAS dat als organisatie voor het MVO-Keurmerk koos als één van de eerste bedrijven in Nederland. MAS Dienstverleners beschikt over certificaatnummer 002 en voldoet sinds jaar en dag aan de ISO 26000 norm.

Inspecteur Marcel de Jong mocht de organisatie wederom toetsen conform de bekende richtlijn. Hierbij vooroplopend in zijn rapportage op de komende verplichting van CSRD waar de MVO-Keurmerkcommissie haar onderzoeken wekelijks op uitbreidt. In de toekomst zal deze rapportage tevens haar handvatten bieden voor invulling als het gaat om de verscheidene MVO inspanningen die MAS in de praktijk brengt. Denk aan de zeer uitgebreide aandacht voor Social Return en het grote aantal werknemers dat dankzij deze invulling bij MAS werkt. Denk ook aan milieuzorg, keuze van duurzame leveranciers en diverse samenwerkingen die maatschappelijk invulling krijgen via Mas Zone3. De rapportage is verder voorbehouden aan MAS, maar dat de organisatie wederom overtuigend in bezit kwam van het MVO-Keurmerk moge duidelijk zijn. Team MAS, van harte gefeliciteerd!

Toelichting MVO-Keurmerkcommissie

Allereerst brengt de MVO-Keurmerkcommissie haar hartelijke felicitaties over aan het gehele team van MAS Dienstverleners met het behalen van het MVO-Keurmerk.

De MVO-Keurmerkcommissie werkt aan voortdurende versterking van de positionering van het MVO-Keurmerk. Contacten met Rijksoverheid, aansluiting van gerenommeerde organisaties en uitbouw naar meer dan 100 bedrijven dragen bij aan de volgende stap die gezet gaat worden. In een vorig kalenderjaar is het volgende ontwikkelpunt doorgevoerd die wij vanaf nu onderstaand bij elke uitreiking toelichten.

Het MVO-Keurmerk staat met ingang van 08-05-2023 onder toezicht van de Stichting Keurmerk Toezicht. Medio juni wordt verdere informatie vrijgegeven over het onderbrengen van het MVO-Keurmerk bij deze Stichting.