De MVO-Keurmerkcommissie is op de hoogte gesteld van het feit dat L. Kasius Sieraden uit Ridderkerk heeft voldaan aan de eisen van het MVO-Keurmerk – ISO 26000. De groothandel in gouden en zilveren sieraden bekroont daarmee een opgebouwd MVO-beleid. Als volgende organisatie uit Ridderkerk en actief zijnde in een nieuwe markt loopt L. Kasius daarmee vooruit in haar sector. Bezien op de aanstaande invoering van CSRD en toenemende uitvraag van MVO beleid een mooie en vooroplopende stap van het familiebedrijf uit Ridderkerk. Niet voor niets bouwt de organisatie al meer dan 35 jaar aan een gedegen collectie gouden en zilveren sieraden. Met zo’n 50 medewerkers volgt Kasius de markt op de voet en levert haar collectie aan juweliers in binnen- en buitenland.

Auditor Gerard van der Werff concludeerde als volgt: ‘Door MVO-beleid te definiëren en te communiceren toont het bedrijf haar intenties. Formele vastlegging van zaken op gebied van personeel bevestigt de invulling van goed werkgeverschap. De acties op gebied van uitstoot en afval zijn gericht op verminderen impact. Het aansluiten bij het IMVO Metaalconvenant en Keurmerk Responsible Jewellery Counsel is juist gericht op verantwoord zakendoen en daarmee vergroten van impact. Als marktleider heeft het bedrijf een positief imago bij stakeholders. De organisatie is gericht op continue verbetering, ook op gebied van MVO. Een duurzaamheidsverslag en 3 maandelijkse interne rapportage zullen het bewustzijn onder personeel vergroten’.

Vanaf deze plaats brengt de MVO-Keurmerkcommissie haar hartelijke felicitaties over aan het team van L. Kasius Sieraden BV met het behalen van het MVO-Keurmerk conform ISO 26000!

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen

Meer informatie via: http:/www.l-kasius.nl