Het CSR Team van Hazeleger Kaas maakt een stijging op de ISO 26000 ladder en neemt het MVO-Keurmerk Zilver in ontvangst.

Hazeleger Kaas uit Barneveld heeft een sterke progressie betreffende de ISO 26000 richtijn aan de dag gelegd. Het CSR team van de organisatie legde de lat wederom hoger en ging op voor het niveau Zilver. Een uitdaging die met verve werd aangegaan door de kersverse Hofleverancier met het recht het Koninklijk Wapen te voeren. Vandaag een terugblik op de audit bij organisatie Hazeleger en haar continue ijver om nationale en internationale kaasproducenten, merken en kleine ondernemers te ontzorgen. 

Als onafhankelijke co-packer neemt Hazeleger haar klanten het verpakken en snijden van kaas uit handen. Hierbij staat altijd de meest duurzame oplossing centraal. In een tijd dat MVO meer en meer een voorwaarde is, speelt Hazeleger hier doelgericht op in. En met succes, tal van bedrijven vinden de weg naar Barneveld waar Hazeleger haar ondersteuning biedt. Het mag op complimenten en referenties van niveau rekenen, de kwaliteit van personeel en product wordt als superieur gezien.

Met het aanbrengen van een verhoging van de ISO 26000 norm heeft Hazeleger de stap gezet naar de opname van SDG’s in haar MVO-beleid. Het CSR team werkte een geheel kalenderjaar aan de implementatie van 4 SDG’s om de toetsing op het niveau Zilver zo goed mogelijk te doorlopen. Een ambitie en voorlopersrol werd hiermee ingenomen waarvoor de organisatie haar vruchten mag gaan plukken. Een mooie toevoeging daarbij is dat toenemende aandacht voor MVO intussen heeft gezorgd voor aandacht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, afdeling Rijksinkoopsamenwerking(RIS). Een artikel vanuit Keurmerk Nederland zal hierover op een nader te bepalen moment verschijnen. Duidelijk moge echter zijn dat de meer dan 100 MVO-Keurmerkorganisaties ook vanuit het Rijk de aandacht trekken. Het zijn namelijk bedrijven zoals Hazeleger Kaas die initiatief hebben genomen tot implementatie van MVO in alle facetten van de organisatie. En dat mag gezien worden!

Auditor Gerard van der Werff besloot de ISO 26000 toetsing als volgt: ‘At Hazeleger Kaas CSR is already integral part of the company policy for quite some years. The CSR team is continuously working on enhancing the awareness under the employees. In 2022 it was concluded that based upon developments and progress within the company as next step some SDG’s should be added to the company policy. Finally 4 SDG’s were determined and objectives were defined. From now on these goals will be managed and tested by internal audits. In our opinion Hazeleger Kaas proves that by adding the SDG’s it executes a decent CSR-policy. This warrants the Silver level of the CSR-Quality Mark’.

Meer informatie via: http://www.hazeleger-kaas.nl

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen