Wederom hebben nieuwe organisaties  de toetsing van het MVO-Keurmerk – ISO 26000 ingepland. Onder de aanmeldingen bevindt zich dit keer de eerste groothandel en tevens het eerste bedrijf uit het dorpje Woudenberg. Woudenberg is dan misschien niet meteen een zeer bekend dorp bij MVO stakeholders, er schuilt wel een mijlpaal voor MVO in het dorp. Het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen kent haar roots in Woudenberg, waarbij de instantie de geschiedenis van MVO van 1960 tot heden in kaart bracht.

De MVO-Keurmerkcommissie werkt inmiddels aan verdere contacten in het MVO veld met (semi-)overheidsinstanties, tenderbureaus en andere MVO platforms. Voor april 2024 zijn inmiddels geen inspectiemomenten meer beschikbaar. Bedrijven die op korte termijn MVO-Keurmerk gecertificeerd willen zijn in verband met een uitvraag wordt dan ook geadviseerd ruim van te voren contact op te nemen via de daarvoor beschikbare kanalen.

Martin Bogers vult aan: ‘In februari (2024, red.) gaven we aan dat we al wisten dat er nieuwe sectoren aan zouden gaan sluiten, zoals dit nu al jarenlang het geval is. Met de aansluiting van een groothandel en specialist in zonnepanelenreiniging sluiten er wederom nieuwe sectoren aan, mooi dat dit zo uitkomt. Voor komende maanden is het weer de vraag welke organisaties hun weg vinden naar het MVO-Keurmerk – ISO 26000′.