De winnaar van de Gouden Award in San Francisco is wederom MVO-Keurmerk – ISO 26000 gecertificeerd. De duurzame distilleerderij die MVO in haar gehele productieproces heeft verweven behoudt daarmee een mooie positie in de markt. Het bedrijf achter de Whisky Dahomey Dutch Single Estate is internationaal bekend en heeft te maken met meer vraag dan het kan aanbieden. Vandaag een inkijkje in het bedrijf van de term: ‘van koe tot korrel, van korrel tot borrel!’

Eigenaar Erik Legters wordt dan ook in binnen- en buitenland gevraagd om over zijn productieproces te vertellen. Zo wordt al het afval opnieuw gebruikt en wordt zelfs fruit wat weg teert gedistilleerd tot ‘Appel eau-de Vie.’ Op het gebied van MVO-Leveranciers werkt Legters samen met HV Reintegratie & Zorg B.V. en ook de CO-2 uitstoot ligt op een laag niveau.

Natuur en ambacht komen samen, allereerst houdt Erik zeldzame Dahomey koeien die antibiotica- en medicijnvrij worden onderhouden. De gezonde mest van deze runderen wordt in het proces op de eigen bouwlanden van De Bronckhorst gestrooid. Hieruit komt de gerst voor de Dahomey Single Malt Whisky en de Oud Hollandse Jenever tot rijpheid. Wereldwijde vraag naar de grote winnaar van de World Whiskies Awards heeft tot resultaat dat de productie steevast uitverkocht is. We besluiten dan ook met de hartelijke felicitaties aan het team van De Bronckhorst en het advies bijgevoegde On The Road Special te bekijken, hier staat Erik uitgebreid stil bij een duurzame, praktische distilleerderij op het hoogste niveau.