Carlisle Construction Materials Europe viert resultaat: het MVO-Keurmerk is verworven.

Zojuist heeft de achterblijvende MVO-Keurmerkcommissie vernomen dat Carlisle Construction Materials Europe een positieve eindscore heeft overlegd conform de ISO 26000 richtlijn. Inspecteur Thom van de Brug voerde een intensieve audit uit aangezien de Europese marktleider in duurzame EPDM producten een zeer uitgebreid pallet aan bewijsvoering diende te overleggen. De laatste audit van 2020 is daarmee tot een goed einde gekomen.

We zullen middels deze berichtgeving dan ook niet ingaan op bewijsvoering, al zal het resultaat door zowel Keurmerkcommissie als Raad van Toezicht (RvT) met gepaste tevredenheid ontvangen worden. Dat een onderneming van dit kaliber zich extern heeft laten beoordelen conform het MVO-Keurmerk – ISO 26000 is prijzenswaardig te noemen. Grotere ondernemingen moeten namelijk niet alleen meer werk verzetten om de norm te behalen, het proces is ook een stuk intensiever.

Het maakt niet voor niets dat dit kalenderjaar vaker is gebleken dat grote ondernemingen vaak groot werk dienen te verzetten in het kader van ISO 26000. Met bijvoorbeeld het aantoonbaar verkleinen van de CO-2 voetafdruk of het ontmoedigen van een ongezonde levensstijl aan een breed scala werknemers kiest een grote onderneming voor een zeer grote stap als het gaat om duurzaamheid. Dergelijke veranderingen hebben verandermanagement benodigd wat het MVO-Keurmerk als voorwaarde vereist. Bedrijven kiezen ervoor om uit de comfortzone te moeten treden. Dan pas bekroont het MVO-Keurmerk de identiteit van het bedrijf met het groen-paarse merkteken: het MVO-Keurmerk – ISO 26000. Het merkteken wordt dan ook niet voor niets afgegeven, als bewijs, bekroning maar zeker ook als beloning.

Hierbij willen we de gehele directie, het team, de adviseurs, medewerkers, en betrokken relaties dan ook van harte feliciteren met het behalen van het MVO-Keurmerk conform ISO 26000!

Meer informatie via: http://www.ccm-europe.com

Openbare eisenlijst inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen