Het MVO-Keurmerk conform ISO 26000 is toegewezen aan bouworganisatie Kernbouw. Van de Brug mag de registratie in gang zetten.

De ontwikkelingen rond het MVO-Keurmerk conform ISO 26000 blijven in vele branches niet onopgemerkt. Vandaag was het de beurt aan bouworganisatie KernBouw uit Cruquius. De welbekende organisatie houdt zich naast dagelijks- en mutatieonderhoud bezig met grote nieuwbouw- en renovatieprojecten.

De organisatie moest ten gevolge van de coronacrisis de Keurmerkaudit digitaal doorlopen. Inspecteur van de Brug nam hier ruim de tijd voor en mocht een rapportage bij de Keurmerkcommissie indienen die buitensporig van inhoud bleek. Waar vele gemeentes een MVO-certificering vereisen is een rapportage van Van de Brug met het ISO 26000 stempel niet te vermurwen. De auditor nam er een extra dagdeel de tijd voor: ‘organisaties van deze omvang hebben hier recht op, ik geef niet zomaar een certificaat af, ik geef het MVO-Keurmerk conform de internationale MVO-norm af.’

Al met al een mooie audit voor de organisatie van KernBouw. Voor de MVO-Keurmerkcommissie een detail dat dit de 100e audit betrof, de checklists voor 2021 beloven namelijk een verdere niveauverhoging van de ISO 26000 norm waar nu alle tijd ingestoken wordt. We willen de organisatie met meer dan 100 jaar historie dan ook van harte feliciteren met het behalen van het MVO-Keurmerk conform ISO 26000!