Dhr. Snel neemt namens Bocari International B.V. het MVO-Keurmerk – ISO 26000 in ontvangst.

Met toewijding en met overtuiging bracht Van der Werff zijn boodschap over aan de MVO-Keurmerkcommissie. Die middag had hij het 73e MVO-Keurmerkcertificaat uitgereikt in Breda. Woensdagavond 15 september werd dan ook voor de gehele keurmerkcommissie duidelijk dat ook Bocari International B.V. op overtuigende wijze haar MVO-Beleid had gemeten langs de ISO 26000 meetlat. Bocari had de maanden daarvoor de audit reeds uitgebreid voorbereid en beschikte reeds over een zeer sterke MVO-identiteit. De internationale meetlat van ISO 26000 er aan spiegelen was dan ook de stip op de horizon. Het mocht eindigen in een feestelijke toetsing, de eerste in een nieuwe serie.

Bocari gaf dan ook het goede voorbeeld. Over de linies van People, Planet en Profit werd met name de aftrap sterk genomen. Na het algemene onderdeel (1.1.) werd op het People-gedeelte bij 2.3 de eerste Scorevraag ten volle benut. Het inzetten van maatschappelijk kwetsbaren wordt nog niet bij elke MVO-organisatie in alle breedte toegepast. Bocari toonde echter aan dat dit meer dan een vanzelfsprekendheid is, meerdere samenwerkingen en aangeboden trajecten tot aan de eigen BoCari Academy maken dit aanbod tot een vanzelfsprekendheid. De volgende puntsvragen werden tevens ten volle benut, waarbij het eerste puntverlies dan ook lange tijd werd voorkomen.

Perfect scoren op de ISO 26000 meetlat is echter geen must, het is de kunst een gedegen cijfer te behalen wat steeds meer gezien wordt door opdrachtgevers, gemeentes en (semi-)overheidsorganisaties. Bocari bleek deze kunst dan ook nadrukkelijk te beheersen. Op de onderdelen Planet (3.1) en Profit (4.1) werden hoge scores geboekt waarbij de innovativiteit tijdens de coronacrisis gekoppeld aan verdere MVO-implementatie bij eis 4.1. op de complimenten en volle score van de auditor mocht rekenen.

Van der Werff concludeerde dan ook als volgt: Het bedrijf, dat al vele jaren invulling geeft aan goed werkgeverschap, is met een duidelijk beleidsvisie, recentelijk gestart vele MVO-aspecten op gestructureerde wijze vast te leggen. Een actieplan toont zowel kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen. Het initiatief van de BoCari Academy is tijdens de coronacrisis ontstaan en biedt vele mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich te scholen op gebied van engineering en industriële automatisering. Het bedrijf heeft hierdoor een positieve pers. Complimenten voor de resultaten die inmiddels op MVO-gebied zijn bereikt.

De MVO-Keurmerkcommissie brengt hierbij haar hartelijke felicitaties over aan dhr. Snel, dhr. Van Genderen en het hele team van Bocari International B.V. met het behalen van het MVO-Keurmerk conform ISO 26000.

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen

Meer informatie via: http://www.bocari.com