Op 30 januari jl. heeft het welbekende schoonmaakbedrijf Blinck Schoon B.V. uit Almere het MVO-Keurmerk mogen behalen. De facilitaire dienstverlener met meer dan 100 Uitblinckers maakt sinds jaar en dag furore in schoonmaakland. Zo kwam het bedrijf al vele malen in het nieuws met o.a. het binnenhalen van nieuwe opdrachtgevers en aanbestedingen.

Het MVO-Keurmerk conform ISO 26000 was een logische stap voor de directie. Samenwerking met andere bedrijven ziet Blinck als een zichtbaar verlengstuk van MVO. Zo is er een bewuste leveranciersselectie met leveranciers van doseerbare ECO-producten, herbruikbare verpakkingen, maar ook gerecycled papier, afvalscheiding en milieuvriendelijke distributie.

Het personeelsbeleid wordt duurzaam ingericht door de focus op vermindering van reistijd, efficiënte rittenplanning, maar ook het bieden van een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De samenwerking met gemeentes en werkleerbedrijven wordt dan ook gezocht, op deze manier haalt Blinck het beste uit zijn Uitblinckers.

Met een ruime score werd de audit dan ook doorlopen. Het resulteerde in een vastlegging van een tevreden Anton Vinck met het behaalde MVO-Keurmerk conform de ISO 26000 norm. Wij willen hierbij alle Uitblinckers dan ook van harte feliciteren!