Remmerswaal ontving eerder Ferd Grapperhaus, burgemeester Lamers en burgemeester Aboutaleb in hun bakkerij. Uiterst rechts: eigenaar Richard Remmerswaal.

De zeer bekende broodbakkerij uit Leidschendam, Bakkerij Remmerswaal hoopt op korte termijn het MVO-Keurmerk conform ISO 26000 aan de onderneming toe te voegen. Eerder kwam de organisatie in het nieuws toen er hoog bezoek werd ontvangen in de vorm van minister Grapperhaus en de burgemeesters Lamers en Aboutaleb.

De inspecteur zal zich niet tot dit hoge bezoek durven rekenen. Toen het verzoek tot de MVO-Audit binnenkwam was het aan de MVO-Keurmerkcommissie dit te beoordelen. De doorgaans kritische voorzitter Peter van Duijn wees zijn commissieleden echter al snel op dit sterke staaltje marketing van de 3e generatie(!) Remmerswaal. De bakkerij is dan ook sinds 1946 een begrip in de regio

Met zo’n 40 man personeel en zo’n 10 bestelbussen voorziet de onderneming dagelijks zo’n 400 afnemers van vers brood. Het beleid qua hygiëne is professioneel vormgegeven wat tot uiting komt in de FSSC 22000 certificering, alsmede het BIO Certificaat.

Het MVO-Keurmerk hoopt daarbij een waardevolle toevoeging te zijn als het gaat om de internationale ISO 26000 norm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het mag de pret niet drukken dat de audit digitaal wordt afgenomen door de corona-crisis, de ondernemers gaan de uitdaging alsnog aan. We wensen hen daarbij veel succes!

Voor meer informatie: www.bakkerijremmerswaal.nl