Team Suriname - Alembo
Een gedeelte van de ruim 200 medewerkers die Alembo van een dienstverband voorziet.

Het hing al een tijdje in de lucht, de eerste MVO-Audit over de grens. Alembo N.V. biedt Nederlandstalige outsourcing aan op het gebied van klantenservice, administratie, data entry en content. Het motto van Alembo is dan ook: operationeel excelleren.

Dit motto gaat echter sinds de oprichting in 2005 al hand in hand met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Een laatste excellerend bewijs hiervan is bijvoorbeeld de inzet van 10 teamleiders op een eigen project om MBO en MVO verder gestalte te geven.

De inspecteur was hier dan ook het meest van onder de indruk, zo werden musea, summer camps, gastcolleges en schoolprojecten vormgegeven. Het gaf een indrukwekkende lijst van referenties weer. Daarnaast is Alembo een voorloper als het gaat om duurzaamheid op het kantoor, zo is de organisatie al ruim 5 jaar papierloos, maakt gebruik van duurzame ledverlichting en herbruikbare bekers en glazen voor de werknemers.

Dit resulteerde verder in een sterk beleid t.o.v. personeel, waarbij schoolverlaters en ouderen beleidsmatig worden aangenomen. Daarbij volgt een structureel werkgeluksonderzoek onder medewerkers. Al met al slechts een greep uit dit zeer duurzame MVO-Beleid. De score bleek dan ook bovengemiddeld: Alembo behaalde zelfs boven de 8.0 conform de internationale ISO 26000 norm!

Zodoende kunnen we afsluiten met de bekroning op een bekende uitspraak van dit prachtige bedrijf: ‘life is short, work somewhere awesome!’ Hierbij willen we directie en personeel dan ook van harte feliciteren met dit prachtige resultaat!

Voor meer informatie: www.alembo.nl