Begin mei dit jaar heb ik, samen met nog 2 rolstoelers, besloten om mee te doen aan een sponsorloop. Voor mij speelde het “iets doen voor de medemens” een grote rol. Met MVO ben je ook best vaak bezig met het kopje ‘People’, dus MVO heeft me wat dit betreft zeker geholpen in het maken van de keuze, of ik mee zou doen ja of nee.

De voorbereiding naar de loop toe verliep soepel. Wel moest er aan het begin nog naar een alternatief gezocht worden om mee te kunnen doen, aangezien de oorspronkelijke route, die gelopen zou worden door de andere deelnemers, niet rolstoeltoegankelijk was. Uiteindelijk hebben we besloten de loop in mijn woonplaats te houden. Ik zou hiervoor de route uitzetten en kijken of het begaanbaar was. Van tevoren heb ik de route dan ook meerdere keren gereden.

Ook was er nog een probleem omtrent het inschrijfgeld. We betaalden p.p. 20 euro inschrijfgeld en daarvan zouden een EHBO’er en een lunch bekostigd worden. Maar aangezien wij niet op locatie mee deden kwam er sowieso al geen EHBO’er en kregen we waarschijnlijk ook geen lunch. Dit zou natuurlijk niet helemaal terecht zijn dus na wat heen-en-weer gebel hebben we het toch voor elkaar gekregen om een lunch bezorgd te krijgen. Heel attent en het was ook nog eens meer dan genoeg. Zo heeft een ieder voor zich op zijn of haar eigen manier naar deze dag toe geleefd.

Op de dag zelf gingen we vroeg in de ochtend van start. De eerste 10 kilometer ging vrijwel moeiteloos ondanks dat we meerdere dijken en een brug op de eerste 10 kilometer hadden liggen. Na een stevige lunch konden we met frisse moed verder aan de laatste 10 kilometer. De laatste paar kilometers hebben we nog een lekkere en verfrissende regenbui gehad en daarna nog even kiezen op elkaar en gaan! De laatste kilometers beginnen je spieren steeds meer te verzuren, maar uit eindelijk hebben we het toch gehaald.

We hebben uiteindelijk een mooi bedrag van 3390 euro opgehaald voor de mensen in Ethiopië. Van dit geld worden waterleidingen aangelegd, zodat de mensen daar niet eerst kilometers hoeven te lopen voor schoon en goed drinkwater.

Het was echt een ervaring om nooit meer te vergeten!