Tevreden gezichten over de voortgang bij inspecteurs Van de Brug en Vink: het 125e MVO-Keurmerkbedrijf staat voor de deur.

Het hing al langer in de lucht, de volgende mijlpaal van het sterk aan de weg timmerende entiteit van het MVO-Keurmerk: de 125e MVO-Keurmerkhouder. Een grote serie inspecties staat gepland, waarbij het uitzien naar het 125e MVO-Keurmerkbedrijf definitief is. Dat bedrijf komt in de serie HAP Foods (50e) en Hemubo (100e) en bereidt de weg voor naar 150 MVO-Keurmerkbedrijven. De naderende CSRD, de uitstekende contacten met consultancy bureaus, (semi)overheidsorganisaties en tenderorganisaties geven het MVO-Keurmerk en haar dragers steeds vaker de wind in de rug. Niet zelden komen berichten binnen dat het MVO-Keurmerk, en vooral(!) haar rapportage van succes zijn geweest bij het binnenhalen van opdrachten en het vestigen van bedrijven. We kunnen ons enthousiasme dan ook moeilijk terugnemen, als we ons af gaan vragen: wie behaalt het 125e Keurmerk, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

De MVO-Keurmerkcommissie kijkt er in ieder geval alvast naar uit en wenst de komende serie veel succes in haar voorbereidingen. Medio Q3 hoopt het zover te zijn, de MVO-Keurmerkcommissie heeft inmiddels al contact gehad met vooraanstaande entiteiten in het (MVO) veld om de mijlpaal op tijd aan hen wereldkundig te maken. De 125e MVO-Keurmerkhouder zal publiciteit genieten in optima forma. Een mijlpaal die bij haar oprichting in 2018, nauwelijks te verwachten was.