Inspecteur van der Werff (l.) reikt het MVO-Keurmerk – ISO 26000 uit aan dhr. Zijerveld.

De totaalleverancier van Europese kazen is ontstaan door de samenvoeging van drie organisaties en werkt vanuit een nieuw pand met zeer veel medewerkers. Van der Werff merkte dan ook op dat het op zijn minst bijzonder is dat het bedrijf vanaf de start al werk heeft gemaakt van een uitgebreid MVO-beleid, een MVO-beleid dat zelfs verder vorm wordt gegeven door de drijvende kracht van een MVO-stuurgroep waar medewerkers aan deel nemen.

De MVO-stuurgroep fungeert dan ook als drijvende kracht achter de organisatie, alle medewerkers worden betrokken bij de invulling van MVO. Juist dankzij deze gedegen invulling vanuit de overtuiging van het management wordt MVO zichtbaar en aantoonbaar. Het mocht de essentie van een breed scala aan ISO 26000 raken, duidelijk opgepakte MVO-onderwerpen mochten van een score worden voorzien.

Het actieve en structurele MVO-beleid mocht dan ook op lange termijn zichtbaar worden met het oog op toekomstige checklists. Van der Werff mocht duidelijk concluderen: ‘deze organisatie verdient met deze visie en aanpak het MVO-Keurmerk ten volle.’