Op de voorgrond: het welbekende logo van Flevosap uit Biddinghuizen.

De MVO-Keurmerkcommissie heeft recent meerdere voordrachten van aspirant-keurmerkhouders uit verscheidene sectoren ontvangen. Waar voorzitter Peter van Duijn eind 2020 het 50e MVO-Keurmerk na toetsing van de inspecteur mocht overhandigen is inmiddels het 60e MVO-Keurmerk alweer uitgereikt en laat de 70e uitreiking als het aan ons ligt niet lang meer op zich wachten.

Toetsingen conform de ISO 26000 checklist 2021-6 zullen uitwijzen of de organisaties het MVO-Keurmerk mogen toevoegen aan de certificeringsgalerij. De volgende organisaties zijn dan ook toegelaten tot de toetsing conform ISO 26000:

  1. Flevosap uit Biddinghuizen, specialist in ambachtelijk vers geperste sappen die te vinden zijn in o.a. de schappen van de Albert Heijn.
  2. Advante uit Hardinxveld-Giessendam, hét adviesbureau voor Veiligheidsregio’s en brandweer, maar tevens ook voor organisatie, management en opleiding.
  3. Schoon Westland uit Naaldwijk, facilitair dienstverlener van glasbewassing tot Special Clean, met ten alle tijde een MVO-DNA wat inmiddels heeft geresulteerd in het project Patijnenburg in samenwerking met Gemeente Westland.
  4. Hartman Facilitair uit Oud-Beijerland, facilitair dienstverlener van specialistische reiniging tot coating, met een structureel MVO-karakter waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief betrokken worden bij de organisatie.

De MVO-Keurmerkcommissie wenst de organisaties hierbij veel succes in hun voorbereidingen op weg naar de ISO 26000 toetsing!