Na de succesvol verlopen audit ontvangt ATS Transport B.V. het MVO-Keurmerk – ISO 26000.

Ook in de transportsector is het MVO-Keurmerk niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels mocht de Keurmerkcommissie zich over de eerste aanmeldingen buigen en werd in Wijchen de eerste inspectie doorlopen. ATS Transport B.V. en ATS Express Koeriers B.V. maken al jaren werk van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zoals mevr. Van Veen citeerde: ‘ondanks dat de transportsector een vervuiler is doen we ons best om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de maatschappij.

Maar hoe weet je je dan verder te onderscheiden en kun je daadwerkelijk zover gaan dat dit conform de ISO 26000 richtlijn gaat. Verhef je die richtlijn ook daadwerkelijk tot norm, durf je de inspectie überhaupt aan? De term ‘duurzamer transport’ is in de sector erg bekend, de inspecteur weet wat greenwashing is, hoe bewijs je daadwerkelijk dat je echt met MVO bezig bent?

Door CO-2 neutraal te rijden. Door daadwerkelijk samen te werken met het UWV, en daadwerkelijk een deel van de winst aan non-profitorganisaties te doneren. Door aan te tonen dat dit een redelijk percentage is en door niet voor niets aan te tonen dat het wagenpark dit jaar verder uitgebreid is met twee 100% elektrische E-TGE’s. Zoals één van de managers het in het MVO-beleid van ATS treffend noemde: ‘we bieden een compensatie voor onze sector.’ En juist dat raakt de essentie van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: de grondstoffen van de aarde weliswaar benutten, maar dat verantwoord doen en waar nodig te compenseren. Dat treft de ISO 26000 richtlijn tot norm en brengt theorie naar praktijk.

Over die hele linie van de 3 P’s werd een breed scala van bewijs aangevoerd wat de vereiste score op ISO 26000 ruim overschreed. Inspecteur Van der Werff staat er normaliter niet bekend om dat hij hoge scores afgeeft, ATS Transport B.V. liet de Keurmerkcommissie echter versteld staan. Daar zal nog een tijdje over gepraat worden, de MVO-filosofie van ATS.

We willen hierbij directie, relaties en medewerkers van harte feliciteren met dit bijzondere resultaat!

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen

Meer informatie via: http://www.atstransportbv.nl