Honorata en Eelke poseren namens Flevosap met het behaalde MVO-Keurmerk – ISO 26000.

Door heel Nederland roept het merk herkenning op en is het verkrijgbaar. Het icoontje van de appel spreekt tot menig verbeelding en het merk staat als een huis sinds haar start in ’94 in Biddinghuizen: Flevosap. Onlangs ging de organisatie op voor de MVO-Keurmerkinspectie conform ISO 26000 door auditor Gerard van der Werff. De polderpioniers, dit jaar 30 jaar ‘de smaak te pakken’, gaven blijk van uiterst gedetailleerde bewijsvoering wat mocht resulteren in hoge scores. Met de tweede generatie aan het roer staat Flevosap nog steeds voor 100% puur sap volgens ambacht. Uitgewerkt in ‘het dubbel zo duurzaam principe’ raakt het de kern van het DNA. Met de hele vrucht benutten, wordt ook de héle vrucht bedoeld, inclusief de pulp. Nadat de vruchten volledig uitgeperst zijn, wordt de overgebleven pulp verzameld en gebruikt als veevoer voor de koeien. Met een kwaliteitscheck door een eigen keurmeester wordt de ambachtelijke Zwitserse traditie naar de markt gebracht. En, menig lezer vindt het product vervolgens in de plaatselijke supermarkt.

Voor Flevosap lag de uitdaging dan ook in het teruggaan naar dit DNA en van hieruit het gedeelte Planet uit te bouwen. Zoals vele bedrijven maakt dit begin de opmaat naar meer, de onderdelen People en Profit dienden tevens van adequate bewijsvoering te worden voorzien zodat de inspectie een uitgebreid dagdeel bestreek. Er werkten twee teamleden aan het project, Eelke en Honorata. Zij gingen de voorbereidingen aan, implementeerden MVO verder waar nodig, legden bewijsvoering zo uitgebreid mogelijk voor en ontvingen Van der Werff voor de inspectie. Van der Werff mocht al gauw opmerken dat de uitdaging goed paste bij de specialist van biologische en reguliere schappen: het bedrijf viert dit jaar haar 30-jarig bestaan.

Bedrijfsvideo van de organisatie achter het welbekende merk.

Inspecteur Van der Werff kwam tot uitgebreide rapportage die wordt voorbehouden aan de organisatie. Nu vragen in bedrijfsketens naar bewijsvoering betreffende duurzaamheid toenemen neemt Flevosap in ieder geval vast een sterke positie in. Met het oog op de CSRD geen overbodige luxe. De conclusie was dan ook als volgt: Het bedrijf, dat dit jaar 30 jaar bestaat, produceert zowel biologische als reguliere sappen. Het MVO beleid is, naast FSSC22000-certificering, een belangrijk peiler voor de inrichting van alle bedrijfsprocessen. De aandacht voor hygiëne en veiligheid dragen bij aan duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Op gebied van recycling is het doel om afval uit het productieproces zoveel mogelijk te verwaarden in nieuwe producten. Dit, samen met continue aandacht voor productontwikkeling, maakt het bedrijf innovatief en toekomstbestendig. Flevosap is een terechte houder van het MVO-Keurmerkcertificaat’. 

De MVO-Keurmerkcommissie brengt hierbij haar hartelijke felicitaties over aan het gehele team van Flevosap met het behalen van het MVO-Keurmerk – ISO 26000!

Het MVO-Keurmerk ervaart een toename van (bewinds)personen, gemeentes en (semi)overheidsinstanties die contact opnemen met Keurmerk Nederland om te controleren of een organisatie daadwerkelijk in bezit is van het MVO-Keurmerk. Dit is niet langer vereist, u kunt dit zelf proactief checken via de volledig vernieuwde website van het Keurmerkregister.

Meer informatie via: http://www.flevosap.nl

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen